Käännös opiskella – Sanakirja saksa-Suomi
Saksan kieliopinnot sisältävät videomateriaalia, tekstiä ja tehtäviä. Materiaalin avulla voi opiskella saksan kielen alkeita ja fraaseja sekä Itävallassa ja Sveitsissä käytettäviä ilmaisuja.
Saksan virallinen kieli on tietysti saksa,mutta useat saksalaiset puhuvat myös sujuvaa englantia. Tuoreessa tutkimuksessa kävi ilmi, että 65 % Saksan kansalaista ovat kaksikielisiä tai heillä on riittävä tai lähes täydellinen kyky ymmärtää ja kommunikoida useilla kielillä. Tämä johtuu siitä, että Saksalla on niin useita rajanaapureita, mikä helpottaa saksalaisten vierailemista useilla eri kulttuurien alueilla.
Saksan ei ole helpoin kieli oppia ja kielessä on muutama "koukero ", joita ulkomaisten opiskelijoiden on usein vaikea omaksua ja muistaa käyttää puhuessaan tai kirjoittaessaan saksaksi. Esimerkiksi substantiivien ensimmäinen kirjain kirjoitetaan isolla, ja substantiivit myös jaetaan maskuliineihin (der), feminiineihin (die) ja neutreihin (das). Kielessä myös artikkelin käyttö vaihtelee yhteydestä riippuen, ja näitä sijamuotoja kutsutaan akkusatiiviksi, datiiviksi, genetiiviksi ja nominatiiviksi.
opiskella saksaa:1) Saksa on liike-elämän kieli
Saksassa osataan melko hyvin englantia, joten silläkin saa tarvittaessa asiansa hoidettua. Saksan kielen osaaminen on kuitenkin erittäin suositeltavaa, sillä saksalaiseen elämänmenoon ja kulttuuriin sisälle päästäkseen on osattava kieltä. Saksaa kannattaa siis opiskella jo ennen muuttoa! Arkielämä opiskelusta puhumattakaan helpottuu huomattavasti, jos vähintään perusteet ovat hallussa. Vaihto-ohjelman tai oman yliopiston kautta voi olla saatavilla kielikursseja, mutta opiskella voi itsenäisestikin. Erityisesti omiin tarpeisiin räätälöidyt yksityistunnit ovat tehokas tapa oppia kieltä nopeasti. Superprof-palvelussa on useita kokeneita saksan opettajia, jotka opettavat sekä kasvokkain että etäyhteydellä. Heiltä voi tiedustella niin yksittäisistä täsmätunneista kuin pidemmistäkin opetusjaksoista.
Ulkomailla opiskelu on monen mielestä elämän parasta aikaa, joten ota kaikki ilo irti! Saksa on oiva valinta, sillä se on turvallinen maa, siellä on paljon nähtävää ja mikä parasta, se sijaitsee lähellä Suomea hyvien kulkuyhteyksien päässä. Saksa on maailmanlaajuisesti merkittävä kieli, joten sen oppiminen opiskelun ohessa on suuri plussa!
Myös budjetin laatiminen on tärkeää. Jos opiskeluaikana ei työskentele, on rahantulo varsin rajallista. Suurin yksittäinen menoerä on asuminen, joten kannattaa jo etukäteen selvittää eri asumismuotojen kustannuksia. Usein edullisin vaihtoehto on opiskelija-asuntolassa asuminen. Yleinen hyvä nyrkkisääntö on, että kaupungin keskustassa asuminen on kalliimpaa kuin kaupungin ulkopuolella – jos kulkuyhteydet ovat hyvät, kannattaa vaihtoehtoja kartoittaa myös hieman kauempaakin! Budjettiin on myös syytä sisällyttää realistiset arviot muista kuluista, kuten puhelinliittymistä ja ruoasta. Saksassa on paljon koettavaa, joten rahan olisi hyvä riittää joskus myös huvitteluun! Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että Saksan hintataso on kohtuullinen, joten valtavia summia ei elämiseen välttämättä tarvita.
Opetusta painotetaan Saksassa enemmän kuin tutkimusta, poikkeuksena tästä muutamat itsenäiset instituutit, jotka tunnetaan niiden perinteikkäästä yhteiskuntatieteellisestä tutkimuksestaan. Psykologian, antropologian, filosofian tai sosiologian tutkintoa tavoittelevien opiskelijoiden kannattaa pitää mielessä, että näiden alojen tutkimusyliopistoissa kilpailu on kovaa ja opiskelijaksi hyväksytään yleensä vain poikkeuksellista lahjakkuutta alalla osoittaneet opiskelijat.
Sanan opiskeleminen käännös suomi-saksa
Hakuprosessi voi vaihdella korkeakoulujen välillä. Joissakin korkeakouluissa tietyille aloille saa opiskeluoikeuden automaattisesti, jos täyttää muodolliset vaatimukset. Näitä vaatimuksia suomalaisille hakijoille ovat ylioppilastutkintotodistus tai vastaava ja riittävä saksan kielen taito. Tällöin hakemus lähetetään tavallisesti joko suoraan korkeakouluun tai esimerkiksi uni-assist-verkkosivujen kautta. Joissakin korkeakouluissa taas sisäänotettavien opiskelijoiden määrää on rajoitettu tietyissä aineissa. Tällöin korkeakoulut asettavat itse valintakriteerit, joiden perusteella ne valitsevat opiskelijat.
Näin Saksassa opiskelu onnistuu
Korkeakoulut edellyttävät ulkomaalaisilta tutkinto-opiskelijoilta hyvää saksan kielen taitoa. Vaihto-opiskelijoilta ei aina vaadita näyttöä saksan kielen osaamisesta. Poikkeuksena kielitaitovaatimuksiin ovat myös kansainväliset koulutusohjelmat, joissa opiskellaan yleensä englannin kielellä. Näihin ohjelmiin hakevien ei tarvitse välttämättä osata saksaa, mutta sen sijaan riittävä englannin kielen taito täytyy osoittaa esimerkiksi TOEFL- tai IELTS-kielikokeilla.
Saksan kieltä voit opiskella 1 - 10 opintojaksoa
Saksan korkeakouluissa on noin 1000 kansainvälistä koulutusohjelmaa eri koulutustasoilla. Yleen-sä kansainvälisten koulutusohjelmien opetus- ja opiskelukieli on englanti, sillä noin puolet kansainvälisten opintojen opiskelijoista tulee ulkomailta.
Opiskelu Hallita sisään Saksa 2025
Suomalaisille hakijoille tärkein pääsyvaatimus saksalaisiin korkeakouluihin on ylioppilastutkinto. Ylioppilastutkintotodistuksessa pitää olla suoritettuna äidinkieli, yksi vieraskieli, matematiikka ja yksi luonnontieteellinen aine. Mikäli opiskelija ei ole suorittanut ylioppilastutkinnossa matematiikkaa ja yhtä luonnontieteellistä ainetta, ne voi korvata lukion päättötodistuksella. Poikkeuksena ovat ne taideaineet, joiden pääsyvaatimuksena on myös pääsykoe. Tällöin suoritettu ylioppilastutkinto riit-tää.
Opiskelu Laki sisään Saksa 2025
Opiskelupaikan saaminen saksalaisesta korkeakoulusta on usein helpompaa kuin suomalaisesta, sillä suureen osaan koulutusohjelmia pääsee opiskelemaan ilman pääsykoetta tai aiempaan opintomenestykseen perustuvaa karsintaa. Lisäksi suomalaisia hakijoita kohdellaan tasavertaisina saksalaisten kanssa.